🤗 Hej Foodies!
From Foodies For Foodies- zostań częścią społeczności Foodie na RestaurantWeek ®
Z ogromną radością ogłaszamy, że dołączyliśmy do jesiennej edycji ogólnopolskiego Festiwalu! ✨Startujemy już 7.10!
Nasz Chef przygotował dla Was 3 popisowe dania + prezent od organizatora festiwalu
To wszystko w festiwalowej cenie od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna 9,99 zł/Gość, min. rezerwacja 2 Gości + 10 zł tylko w prime time)
+ Pepsi Twist 0,33l w prezencie dla pierwszych Foodies*
*do wyczerpania zapasów
Nie czekaj! Rezerwuj najlepsze stoliki już teraz na 👉 https://week.pl/icy-spicy?modalDate=2025-10-07
To właśnie dzięki temu festiwalowi poznasz nowe smaki, ponieważ przygotowaliśmy menu spoza naszej standardowej karty menu.
W tym sezonie będzie u nas królować przekąska Puri ❤️ ale po kolei.. do wyboru są dwie wersje menu wege oraz mięsna
Przystawka:
Banarasi Puri - Chrupiące puri wypełnione aromatycznym farszem z ziemniaków i ciecierzycy, oblane orzeźwiającym sosem miętowym i słodko-kwaśnym tamaryndowym. Całość dopełnia chrupiąca bhujia oraz świeża kolendra
* Możliwa wersja bez glutenu - zgłoś taką potrzebę w komentarzu przy rezerwacji - przystawka będzie się różnić głównie wyglądem
Danie główne:
Mutton Lahori - Soczysta baranina w aromatycznym curry z Lahauru – zbudowanym z cebuli, pomidorów i aromatycznych przypraw, gotowane w głębokim naczyniu typu karahi. Głęboki smak nadają hartowane przyprawy, kolendra, odrobina chili. Nie zawiera glutenu Podawane z pszennym chlebkiem Plain Naan lub ryżem Basmati
Deser:
Bua Loy - Kolorowe ryżowe kuleczki zanurzone w kremowym mleku kokosowym. Nie zawiera glutenu
Przystawka:
Banarasi Puri - Chrupiące puri wypełnione aromatycznym farszem z ziemniaków i ciecierzycy, oblane orzeźwiającym sosem miętowym i słodko-kwaśnym tamaryndowym. Całość dopełnia chrupiąca bhujia oraz świeża kolendra * Możliwa wersja bez glutenu - zgłoś taką potrzebę w komentarzu przy rezerwacji - przystawka będzie się różnić głównie wyglądem
Danie główne:
Afghani Paneer - delikatne kostki indyjskiego sera Paneer marynowane w jogurcie z aromatycznymi przyprawami, połączone z jogurtowym sosem curry bogatym w kolendrę, nerkowce, śmietankę. Nie zawiera glutenu Podawane z pszennym chlebkiem Plain Naan lub ryżem Basmati
Deser:
Gulab Jamun Rabri - Ciepłe, mięciutkie pączusie z mleka smażone na złoto, następnie zatopione w aromatycznym syropie i podane w słodkim, aksamitnym kremie mlecznym z dodatkiem orzechów nerkowca, migdałów, pistacji oraz płatków róży
⭐⭐⭐⭐⭐⭐
💌 to idealna okazja na:
✅odkrycie nowych smaków
✅prezent dla najbliższych
✅kolację we dwoje
✅kolację w gronie przyjaciół lub rodziny (sprawdź dostępne zniżki na stronie organizatora)
✅ szybą wycieczkę do Indii 😉