🤗 Hej Foodies!

From Foodies For Foodies- zostań częścią społeczności Foodie na RestaurantWeek ®

Z ogromną radością ogłaszamy, że dołączyliśmy do jesiennej edycji ogólnopolskiego Festiwalu! ✨Startujemy już 7.10!

Nasz Chef przygotował dla Was 3 popisowe dania + prezent od organizatora festiwalu

To wszystko w festiwalowej cenie od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna 9,99 zł/Gość, min. rezerwacja 2 Gości + 10 zł tylko w prime time)

+ Pepsi Twist 0,33l w prezencie dla pierwszych Foodies*

*do wyczerpania zapasów

Nie czekaj! Rezerwuj najlepsze stoliki już teraz na 👉 https://week.pl/icy-spicy?modalDate=2025-10-07

To właśnie dzięki temu festiwalowi poznasz nowe smaki, ponieważ przygotowaliśmy menu spoza naszej standardowej karty menu.

W tym sezonie będzie u nas królować przekąska Puri ❤️ ale po kolei.. do wyboru są dwie wersje menu wege oraz mięsna

Menu A - mięsne

Przystawka:

Banarasi Puri - Chrupiące puri wypełnione aromatycznym farszem z ziemniaków i ciecierzycy, oblane orzeźwiającym sosem miętowym i słodko-kwaśnym tamaryndowym. Całość dopełnia chrupiąca bhujia oraz świeża kolendra

* Możliwa wersja bez glutenu - zgłoś taką potrzebę w komentarzu przy rezerwacji - przystawka będzie się różnić głównie wyglądem

Danie główne:

Mutton Lahori - Soczysta baranina w aromatycznym curry z Lahauru – zbudowanym z cebuli, pomidorów i aromatycznych przypraw, gotowane w głębokim naczyniu typu karahi. Głęboki smak nadają hartowane przyprawy, kolendra, odrobina chili. Nie zawiera glutenu Podawane z pszennym chlebkiem Plain Naan lub ryżem Basmati

Deser:

Bua Loy - Kolorowe ryżowe kuleczki zanurzone w kremowym mleku kokosowym. Nie zawiera glutenu

Menu B - wege

Przystawka:

Banarasi Puri - Chrupiące puri wypełnione aromatycznym farszem z ziemniaków i ciecierzycy, oblane orzeźwiającym sosem miętowym i słodko-kwaśnym tamaryndowym. Całość dopełnia chrupiąca bhujia oraz świeża kolendra * Możliwa wersja bez glutenu - zgłoś taką potrzebę w komentarzu przy rezerwacji - przystawka będzie się różnić głównie wyglądem

Danie główne:

Afghani Paneer - delikatne kostki indyjskiego sera Paneer marynowane w jogurcie z aromatycznymi przyprawami, połączone z jogurtowym sosem curry bogatym w kolendrę, nerkowce, śmietankę. Nie zawiera glutenu Podawane z pszennym chlebkiem Plain Naan lub ryżem Basmati

Deser:

Gulab Jamun Rabri - Ciepłe, mięciutkie pączusie z mleka smażone na złoto, następnie zatopione w aromatycznym syropie i podane w słodkim, aksamitnym kremie mlecznym z dodatkiem orzechów nerkowca, migdałów, pistacji oraz płatków róży

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

💌 to idealna okazja na:

✅odkrycie nowych smaków

✅prezent dla najbliższych

✅kolację we dwoje

✅kolację w gronie przyjaciół lub rodziny (sprawdź dostępne zniżki na stronie organizatora)

✅ szybą wycieczkę do Indii 😉